Siaran Media Majlis Perasmian Pameran Work After Work III

KUALA LUMPUR, 20 Januari 2017– Balai Seni Visual Negara (BSVN) hari ini telah mengadakan Majlis Perasmian Pameran Work After Work III yang dirasmikan oleh  YBhg. Datuk Hamzah Mohd. Salleh, CEO, Spanco Sdn Bhd pada 20hb Januari 2017 (Jumaat) jam 3.00 petang di Creative Space Bangunan Pentadbiran LPSVN.

 Pameran ini merupakan sebuah Pameran Lukisan Kakitangan BSVN dengan kerjasama Kelab Surea BSVN yang memaparkan hasil kreativiti dan karya seni sebagai meraikan aktiviti kesenian yang telah disempurnakan oleh kakitangan BSVN sepanjang  tahun 2016, dan juga sebagai usaha menjalinkan kerjasama BSVN dengan penghayat seni lukis tanah air. Selain itu, pameran ini merupakan program yang terbaik yang diadakan bagi memupuk semangat kerja dan meraikan keberadaan kakitangan BSVN di dalam setiap aktiviti kesenian di Malaysia. Ia juga sebagai satu suntikan semangat bagi melahirkan tenaga kerja yang dedikasi dan berpandangan jauh dalam seni lukis di Malaysia.

Penganujuran pameran ini di ruang Creative Space adalah untuk mempergiatkan jumlah aktiviti berpameran malah berperanan mempromosikan bidang seni visual sebagai asset rich kepada pihak entity korporat dan swasta demi memperluaskan networking pendorong seni tanah air. Malah Creative Space juga menuju kea rah strategi monetizing culture dalam bidang kreatif industry dengan harapan tinggi memartabatkan seni visual Negara ke peringkat ekonomi global.

Justeru itu,para pelawat boleh menghayati karya ini dengan lebih dekat yang dibuka kepada orang ramai dari 30hb Disember 2016 sehingga 30 Januari 2017 di Creative Space Bangunan Pentadbiran LPSVN.Orang ramai dijemput hadir. Masuk adalah percuma.

WOWIII_2 WOWIII_3